Kora voća i povrća može biti iskorišćena kao prirodan lek za brojne boljke. Kako ih pravilno koristiti?
Često bez griže savesti bacamo koru od kivija, kao i od krompira, banane, jabuke i pomorandže.
Iznenadićete se kad čujete da kora nekog voća ili povrća sadrži više vitamina od samog ploda!
Kako koristiti koru voća i povrća za lepotu i zdravlje. Čitajte i saznajte!
Korisni saveti:
Kora od banane
Kora od banane vam može biti asistent. Njeno skupljajuće dejstvo ima pozitivan efekat na bolesti stomaka i krvarenje rana različitih porekla. Kora od banane se može naneti na modrice i kontuzije. Takođe su korisne za olakšavanje otoka, kao i za uklanjanje bradavica, a mogu se koristiti i kao prirodni piling za kožu lica i vrata.
Kora od kivija
Kora od kivija sadrži tri puta više antioksidanata i vlakana. Ona ima antikancerogena, antiupalna i antialergenska svojstva.
Kora od bundeve
Kora od bundeve sadrži dosta cinka. Ima odlična odbrambena svojstva. Kora od bundeve se takođe može koristiti za poboljšanje zdravlja i borbu sa gljivičnim infekcijama i parazitima. Ona takođe sadrži karoten koji sprečava karcinom.
Kora mladog krompira
Bogata je supstancama koje dobro utiču na zdravlje organizma. Sprečava alergije, tahikardiju i hipertenziju. Zamislite, kora od mladog krompira sadrži polovinu preporučene dnevne količine vlakana, kalijuma, gvožđa, fosfora, cinka i vitamina C. Iz tog razloga je mnogo bolje konzumirati mladi krompir od belog krompira.
Ljuska od belog luka
Ona pomaže telu da se bori sa starenjem i održava dobar rad srca.
Kora voća i povrća se može pripremati odvojeno u vidu čaja. Na ovaj način se mogu koristiti ljuske belog i crnog luka. Pečena bundeva sa korom je bezbedna za jelo, kao i mladi krompir. Možete ih dodati u supu i jela sa povrćem i mesom. Takođe od njih možete praviti razne vrste biljnih čajeva i tinktura.
Webtribune
0 komentari:
Post a Comment